torsdag 2 oktober 2008

Även bandystjärnor kan bete sig illa

sportbladets sida går det idag att läsa om att en 28-årig bandyspelare från en medelstor svensk stad, spelandes i ett elitserielag misshandlat en annan person, och gett ångerfull gett denna 300 kronor som ersättning för de nerblodade kläderna. Nu åtalas han för misshandel och stäms på 5000 kronor för skada och kränkning. Enligt Aftonbladet anser han detta vara oskäligt, men vill inte uttala sig mer.

Trist med den här typen av rubriker, men de senaste åren har vi fått se mängder av liknande rubriker om hockeyspelar, handbollsspelare etc, så det är inte bara bandyn som är drabbat. Dock är det ingen ursäkt, inte ens en riktigt dålig sådan. Den här typen av rubriker vill jag inte se alls, eller för att uttrycka det bättre, orsaken till rubrikerna får inte förekomma. Man ska inte slå en annan person, det är så oerhört onödigt. Men men, det är alltså inte bara inom andra idrotter sånt här händer, även bandyn har "svarta får".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Inte så att du kan skvallra till en annan bandyintresserad om vem det kan tänkas vara?

Linkan sa...

Tja, har inte försökt räkna ut vem det kan tänkas vara, och tänkte vänta tills domen faller. Även om man erkänt anser jag att det hör till hyfs att vänta tills dess innan man börjar "hetsjakten".

Anonym sa...

Jag sätter en tjuga på Robert Dammbro :)