tisdag 7 oktober 2008

Problem i Haparanda

HaparandaTornio (HTBandy) storsatsar inför den här säsongen och har gått samman med Tornio PV. Härom veckan presenterade man dessutom nyförvärvet Markus Hiukka, vilken spelare i Allsvenskan! Helt plötsligt såg norra serien hur tuff ut som helst, med framför allt Falun och HT i topp och Kalix i strid med LBK om 3:eplatsen.

Nu ser det dock ut som att man kan bli av med sitt nyförvärv innan han hunnit spela en seriematch. Både Kazan (fd Raketa, numera Dynamo) och Rodina från Kirov har kontaktat Hiukka. Exakt hur löner etc blir är inte förhandlat ännu, men det lär i vilket fall bli en ok lön för en bandyspelare. Det kan bli rätt stora ändringar i mina funderingar runt allsvenskan norra om den här affären går i lås, men inget är ju klart än.

Ett andra bakslag är den egna bandykuppen som fått två avanmälningar. Både Murman (tidigare AMNGR, bytte namn under september) och OLS har hoppat av. Dessutom verkar Kalix tveksamma till deltagande när de enda övriga lag är HT, Karlsborg och Nyborg. Lite tråkigt, men sånt är livet.

Inga kommentarer: